E-nieuwsbrieven

Elke onderneming heeft een afzetmarkt nodig. Een sportschool is altijd op zoek naar zo veel mogelijk sporters in zijn klantenbestand en een bank trekt het liefst zo veel mogelijk spaarders aan. Wanneer u eenmaal een fatsoenlijk aantal klanten heeft weten te bereiken, wilt u die klanten vanzelfsprekend behouden. Wie nieuwe klanten zoekt of zijn huidige klanten wil behouden, zou eens een e-mail nieuwsbief moeten overwegen.

E-nieuwsbrieven
E-nieuwsbrieven worden verstuurd aan uw klantenbestand. In een e-mail nieuwsbrief kunt u allerlei ditjes en datjes over uw onderneming kwijt. Of dat nu over recente ontwikkelingen, nieuwe producten of een speciale actie gaat, maakt niet uit. Het gaat erom dat u uw klanten naar uw bedrijf toe lokt. E-nieuwsbrieven zijn een belangrijk onderdeel van e-mail marketing: de kunst van het online verkopen via e-mails.

E-mail template
Voordat u vol enthousiasme de handen uit de mouwen steekt en lukraak een brief uittypt, kunt u het beste een zogenaamd e-mail template template opzetten. Een e-mail template is een sjabloon aan de hand waarvan u honderdduizenden mails kunt schrijven. Het loont om hier goed over na te denken, want klanten prikken doorgaans heel snel door ondoordachte e-mail nieuwsbrieven heen.

E-mail marketing
De leer van de e-mail marketing kent allerlei facetten, maar de e-mail nieuwsbrief verdient een speciale vermelding. U hoeft namelijk heel weinig te investeren in deze vorm van e-mail marketing om er de vruchten al van te kunnen plukken. Het enige wat u nodig heeft, is een mailinglijst. Die kunt u gemakkelijk verkrijgen door op uw website of via een informatiefoldertje uw klanten te informeren over uw e-mail nieuwsbrief.

Inhoud
Vanzelfsprekend moeten uw e-nieuwsbrieven inhoudelijk niet tekortschieten. Wanneer uw nieuwsbrieven bol staan van de pulp en andere onzin, zullen uw klanten ze in het vervolg niet eens lezen, maar gelijk verbannen naar de digitale vuilnisemmer. Wanneer u zelf niet weet wat u moet schrijven, kunt u daarvoor een tekstschrijver of een reclamebureau inhuren. Insect Creatieve Media kan e-nieuwsbrieven voor u opzetten en vullen met interessante en relevante inhoud. Ook als u alleen wat hulp nodig heeft, bijvoorbeeld bij het ontwerp van uw e-mail template, kunnen wij u van dienst zijn.

Contact ons